vineri, 6 iunie 2014

CEL MAI REZONABIL DIVORŢ ESTE PRIN MEDIERE

divort rezonabil Cel mai rezonabil divorţ este prin mediereÎn ultima perioadă, în lumina ultimelor schimbări legislative, constat cu plăcere să observ faptul că cel mai rezonabil divorţ se poate încheia cu ajutorul unui mediator, în procedură de mediere.
Cum funcţionează
Părţile, ambele sau separat se adresează unui mediator agreat, care-i va ajuta să ajungă la o înţelegere pe cale amiabila şi să semneze un Acord de Mediere. Dacă părţile nu se înţeleg, atunci una dintre ele începe demersul de invitare a celeilalte părţi pentru a ajunge în faţa mediatorului.
Ce se întâmplă mai exact
Noua legislaţie, în materie de dreptul familiei, prin comunicarea adresată reclamantului, îl obligă pe acesta să participe, împreună cu partea reclamată la o informare gratuită despre mediere şi avantajele acesteia. În acel moment, partea se gândeşte cum să obţină acel Proces Verbal de Informare, însă puţini se gândesc că medierea şi încheierea unui Acord de Mediere pot să le aducă mai multe beneficii decât un Proces Verbal de Informare.
Care este secretul
În momentul în care o parte vine la mediator, neînsoţită de cealaltă, îl mandatează pe mediator, prin încheierea unui contract de premediere, să invite şi cealaltă parte la informarea obligatorie şi gratuită despre mediere. Mediatorul, depune toate diligenţele pentru a invita partea adversă, însă nu doar pentru informare ci şi pentru medierea propriu-zisă. Părţile nu ştiu că prin ajungerea la o înţelegere, ele pot obţine avantaje în ceea ce priveşte divorţul lor.
Care sunt avantajele
În cazul unui divorţ simplu, dacă părţile se înţeleg pe cale amiabilă în faţa mediatorului şi de comun acord cu desfacerea căsătoriei, precum şi stabilirea numelui după căsătorie pentru doamne, şi semnează un Acord de Mediere în acest sens, costurile sunt cele mai scăzute din oricare altă opţiune care există în acest moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu